neljapäev, 23. aprill 2015

Ebaolulisus ...


   Tegelikkuses peaks hoolikalt mõtlema sellele, et mis on ebaolulise definitsioon. Kelle jaoks on mis ebaoluline? Ühe jaoks võib olla üks asi väärtusetu kuid teisele tähendab see kõike igas erinevas mõttes! Miks on nii, et kui me räägime ühe või teise asja olulisusest meie elus siis mõne ajapärast me lihtsalt viskame selle nurka, me ei hooli enam ühtäkki ? Kas see on sulaselge märk sellest, et me ei tea ise ka mis on tähtis, mida me tahame pakkuda teistele, mida tahame anda endast ? Kas see tähendab, et me peaksime ennast sisemiselt ennem avastama kui hakkame olulisi asju mujalt maailmast otsima ? Või tähendab see hoopis seda, et me olemegi tühjad hinged ja mitte miski ei loe, oleme egoistlikud ? Aga mis siis kui see tähendab hoopis seda, et me pole lihtsalt midagi tähtsat oma elus veel kohanud ? Kui me äkki ei oska seda kõike ? Äkki meil pole see loomuses või geeniga kaasa antud ?

   Tähtsate asjade või inimeste kohtamisega on selline naljaka lugu, et see juhtub lihtsalt niisama, ilma, et me tegelikult märkaks ! Me elame oma elu tasapisi , ilma midagi konkreetset otsimata , teadmata, et see miski , mis on koguaeg nagu puudu olnud, on tegelikult meile kõik see aeg otsa jõllitanud ! Me pole lihtsalt seda ära tundnud . Me otsime päevast päeva midagi erilist , midagi ideaalset, midagi mida tegelikult ju ei eksisteeri ,


 - ei ole olemas ideaalseid inimesi, ideaalseid  olukordi , on vaid olemas ebaideaalsus mis sobib meile suurepäraselt! -


 Mingil hetkel oma elus me teeme lihtsalt valiku kohtuda, tutvuda, otsida, avastada, sest maailm on erinevaid inimesi täis ja kindlasti on nende seas palju meie jaoks ideaalseid. Tuleb lihtsalt end vabaks lasta ja olla avatud uutele asjadele ! Vastasel juhul me veedame terve oma elu nelja seina vahel ja vanaduses mõtleme, et kuhu küll kõik see aeg läks. See muidugi ei tähenda, et peaks jooksma nagu kodutu koer ühe ja teise vahet. Kui oled leidnud kellegi hea, siis hoia temast kinni ja jaga kõike head temaga , ära torma uue juurde ! 
   Oluline asi mida otsida , on otsida iseennast ! Sest ilma selleta, oleme me mitte keegi ! Selleks võib kuluda palju aega ja palju vaeva ent iga päev meie elus on see mis aitab meil pisutki end leida ! Millest me tehtud oleme, kas oleme nõrgad või tugevad, lihtsad või keerulised, mida me armastame või mis mis meile ei meeldi, kas me oleme laisad või aktiivsed, milliseid inimesi me armastame, kas ja mis olukordades me oleme avatud või kinnised. Kuhu maani me oleme valmis minema teatud olukordades ! Oluline on mitte kaotada iseennast ja siis kõik õige ja hea leiab tee meie juurde ! :) Naljakas küll aga vahel avastame pärast 50 aastat , et me oleme hakanud sööma paprikat ! Inimene õpib eluga nii mõndagi , ei tasu ennast ega teisi alahinnata !
    Me peame õppima armastama, hoolima, austama teisi enda ümber kui ma soovime seda vastu saada ! See on väärtuslikum omadus kui ükskõik milline teine asi ! Peale tervise muidugi !    Ei tasu teistest üle sõita , kõigil on tunded ! Ei tasu ära unustada mis rolli keegi Sinu elus mängib või on mänginud ! Kõigil on tunded ja need kes teist hoolivad võivad eriti kergelt haiget saada ! ( Vahel me isegi ei tea, kes ja kui palju meie vastu midagi tunneb, niiet sellega tasub olla ettevaatlik ! ) 


    Kas olete mõelnud, et võiks maha istuda ja vaadata enda ümber olevaid inimesi ? Mina olen isegi üritanud seda teha, tegelikult ma lausa nautisin seda ja olen hakanud seda aina rohkem tegema. Ma tahan vaadata inimest ja arvata , milline on tema elu , mis toimub tema peas, kellena ta töötab või kes ta olla võiks ! Inimesele peale vaadates võib saada tonnide viisi informatsiooni ! Samas võib öelda, et inimeste lugemine on kunst mida igaüks ei valda ! Küll aga muutub see ajapikku lihtsamaks, sest on teatud kindlad tüübid kelle käitumismuster ei muutu , kui selle mustri ära tunned siis tead automaatselt , et see inimene on keegi kellega ma tahan rohkem aega veeta või hoopis vastupidi ! Samas, ei tasu meeldivale inimesele end avada täielikult, sest elu on õpetanud, et seda kasutatakse ära tihti ! Aga eks erandeid leidub alati. 

   Ei saa ju öelda, et üks või teine variant oleks hea või halb . Aga on ei saa ka öelda, et need kelle tunnetel tallatakse ja koheldakse nagu prügi mis homme tuleb välja visata , oleks aus ! Ja kui üldse midagi siis inimestele kellele meeldib teistega mängida ja enda jalge alla tallata, tuleks suhtlemine seadusega ära keelata ! 

Parim viis elada on olla aus , õnnelik ja südamlik, see toob majja tervise , annab energiat ja muudab maailma kõigile vähekene elamisväärsemaks ! Meie ühiskond või majandus on niikuinii kehvake, seega meie inimesed, saame sisemisteväärtuste kaudu seda veidikene paremaks muuta ! Kas pole !? Niiet...

Südamed avatuks, soojust ja armastust sinna, näitame tundeid, emotsioone ükskõik millised need ka ei oleks, räägime millest mõtleme, kallistame kuidas jaksame ja kõige olulisem naeratame ja naerame kogu hingest ! 

Päikest ! :* 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar