laupäev, 1. veebruar 2020

Töö ja eraelu tasakaal

   Viimasel ajal olen üsna palju mõelnud sellele kuidas leida tasakaal kodu ja töö vahel. Kui tööalaselt läheb kehvasti siis puhkeb koduelu õide, kui tööalaselt hakkab paremini minema siis kukub kodune elu kokku. Miks ei ole nii, et mõlemad oleksid tõusuteel ja heas kohas?
   Olen hakanud aru saama, et suhted nende kahe asja vahel ei sõltu tingimata ainult minust. Kui mina suudan leida tasakaalu kahe vahel aga peres teised ei leia seda, siis lööb see tasakaalu taas paigast. Perekonnas käivadki asjad nii, et kõik sõltub kõigest. See tähendab, et kui ühel läheb halvemini siis tunnetavad seda ka teised. Jah, tean, öeldakse, et töö ja eraelu tuleb lahus hoida kuid alati ei ole see nii lihtne kui tundub. Kui inimene ikka ei ole tööl olles õnnelik ja seda pikemat aega siis hakkab see kodu mõjutama. Siis oleme me kodus nukrad ja ei naerata ning tekib stress. Kui olla juba stressi teel, siis sellest kergelt enam välja ei tule. Tean seda, et siis on aeg teha muutus!
   Inimene peab tegema seda mida ta armastab, mis talle meeldib. Igapäevane tunne, et ma ei taha homme tööle minna, on kohutav. Mitte keegi ei peaks nii tundma.
   Minagi tundsin end igapäevaselt stressis olevat oma töökohas. Üsna ruttu sai igapäevaseks lauseks kodus “ ma ei taha sinna minna! “ Õhtuti koju tulles ei teadnud kuhu pugeda, sest pinge oli suur. Selle all hakkas kannatama perekond. Kindlasti mitte ei ole nemad ära teeninud seda rahulolematut emmet siin kodus. Midagi tuli teha ja kiiremas korras. See lihtsalt ei saanud enam nii jätkuda. Otsustasin ametit vahetada ja otsustasin ka töökohta vahetada. Pakutavad võimalused seal, aitavad leida tasakaalu eraelu ja töö vahel. Sellise suure muutuse ja valiku tegingi eelkõige iseenda pärast, et mitte langeda veel suuremasse stressi ja ka oma kalli perekonna heaks, et nemad saaksid edaspidi vaadata õnneliku ja rahulolevat ema kodus!
   Asja mõte on see, et kui me ikka ei ole õnnelikud seal kus oleme ja teised hakkavad selle all kannatama, siis tuleb midagi ettevõtta. Jah, ma ei ütle, et kui inimestega suhted on probleemsed, et peaks minema jalutama, inimsuhted on väärt pingutamist kuid töö? Ei. Maailmast ei saa töö otsa ning võimalusi mida teha on liiga palju. Lisaks, tööalaselt, me lihtsalt vajame teatud olukordades muutust! See muutus aitab meid igas mõttes, annab võimaluse õppida uusi asju, ennast kehtestada ja arendada! Teha midagi mis loeb!
   Niiet, kui Sina armas lugeja tunned, et ei ole rahul seal kus sa oled siis võta midagi ette. Ära jää ootama, et muutus tuleks ise - muutuse pead SINA tegema! Iseenda heaks ja nende heaks, kes seda väärivad kõige rohkem!

Päikest,
Hele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar